icon-arrow-right
HomeNieuws Maaiwerkzaamheden in het gebied Gooi- en vechtstreek

Maaiwerkzaamheden in het gebied Gooi- en vechtstreek

Actueel

VolkerInfra maait vanaf  medio juni de 'meterstrook' en zichthoeken bij rotondes en kruispunten in het gebied Gooi- en Vechtstreek. Hierbij wordt alleen de eerste meter vanaf het asfalt gemaaid en blijft er hoog gras richting de slootkant staan. Het laten staan van het gras bevorderd de biodiversiteit in de bermen. In het najaar wordt de gehele berm gemaaid.

 

In combinatie met de maaiwerkzaamheden worden ook de borden in de berm gewassen en hectometerpaaltjes met een scheefstand rechtgezet.

 

De werkzaamheden gaan ca. 3 weken duren.

20170719 Gebiedscontract Zuid Kennemerland – IJmond 043 van 081 - kopie (2).jpg

Nieuw maaibeleid

Sinds 2 jaar heeft de provincie een nieuw maaibeleid. Om de biodiversiteit te verhogen maaien wij alleen een strook van één meter vanuit de weg en rondom rotondes en kruispunten voor een goede verkeersveiligheid. Zo blijft er nog heel veel groen over in de berm die meer ruimte geeft voor planten, bloemen, bijen en vlinders. Daardoor verandert het beeld van de berm. Geen strak gemaaide berm meer, maar een berm met een natuurlijker karakter.

 

Voordat de maaironde begint letten we op beschermde plantsoorten en vogelnestjes.

Overlast

Om de hinder voor weggebruikers zo min mogelijk te maken worden de werkzaamheden buiten de spitsperiode en/of in de nacht uitgevoerd. Ter plaatse van het maaien wordt u om de werkzaamheden heen geleid en kunt u enige vertraging hiervan ondervinden.  

+