icon-arrow-right
HomeNieuws Eikenprocessierups

Eikenprocessierups

Actueel

Heel Nederland had in 2019 last van de eikenprocessierups. Zo ook in het gebied Gooi- en Vechtstreek. Daarom hebben wij voor 2020 een bestrijdingsplan opgesteld. Dit bestrijdingsplan valt onder het gebiedscontract dat wij in opdracht van de provincie Noord-Holland uitvoeren.

 

VolkerInfra PNH Gooi en Vechtstreek, waar wij als KWS en Gebr. van Kessel deel vanuit maken, gaat op een natuurlijke manier de strijd aan met de eikenprocessierups. Zo zijn er vorige week biobased nestkasten opgehangen op een aantal hotspots in het gebied. Deze kasten bevorderen de aanwezigheid van de natuurlijke vijanden van de rups. Daarnaast worden de langs de provinciale wegen aanwezige eikenprocessierups weggezogen om de overlast te voorkomen. 

 

De biobased nestkasten voor mezen en vleermuizen zijn op een duurzame manier geproduceerd door Circulus bv en worden gemaakt van reststoffen, bermmaaisel en gerecycled kunststof. Het product is geschikt voor hergebruik, heeft een lange levensduur en een natuurlijke uitstraling.

 

 

+