icon-arrow-right
HomeNieuws Herinrichting verkeersplein N525 'La Place'

Herinrichting verkeersplein N525 'La Place'

Actueel

VolkerInfra PNH Gooi en Vecht streek voert in opdracht van de provincie Noord-Holland vanaf 15 augustus werkzaamheden uit aan het kruispunt aan de N525 van de Westerheide / Oude Postweg met de Hilversumseweg. Om u als geinteresserde te informeren over deze werkzaamheden en de bereikbaarheid van de N525 nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst op 28 juni vanaf 19:00 tot 20:30 ter locatie van Langsakker 4 in Laren (middelbare school Laar & Berg). Tijdens de inloopbijeenkomst wordt het ontwerp getoond en er is de mogelijkheid om vragen te stellen aan zowel medewerkers van de Provincie Noord-Holland als aan medewerkers van de aannemer VolkerInfra.

3d animatie la place.png
3D ontwerp van het verkeersplein

Wat gaat er gebeuren?

Het kruistpunt Westerheide / Oude postweg wordt heringericht met als doel om de verkeersveiligheid te verhogen en om een gelijksvloerse kruising voor langzaam verkeer te realiseren. Het kruispunt wordt heringericht als een LARGAS-voorrangsplein, zoals weergegeven in odnerstaande afbeelding. LARGAS staat voor: Langzaam Rijden Gaat Sneller. Daarnaast wordt een gelijkvloerse kruising voor langzaamverkeer gerealiseerd op het voorrangsplein en worden de bushaltes verplaatst.

voorbeeld LARGAS.jpg
Voorbeeld van een LARGAS kruispunt

Wat betekenen deze werkzaamheden voor u?

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de N525 gedurende 11 weken gedeeltelijk af te sluiten. De rijrichting van Hilversum naar Laren wordt gedurende 11 weken afgesloten. De rijrichting van Laren naar Hilversum blijft gedurende deze periode wel open. Voor gemotoriseerd verkeer van Hilversum naar Laren gelden omleidingroutes via de A1 of via Bussum. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het fietspad langs de N525.

Er wordt op doordeweekse werkdagen tussen 07:00 en 19:00 gewerkt. De werkzaamheden kunnen enige geluidshinder veroorzaken door het frezen en slijpen van het asfalt. Wij proberen dit echter zoveel mogelijk te beperken.omleiding N525.png
Omleidingsroute vanuit Hilversum

Omleiding

Het verkeer wordt gedurende alle fasen in de richting van Laren naar Hilversum over 1 rijstrook langs de werkzaamheden geleid.

Verkeer van Hilversum naar A1/Laren is niet mogelijk. Dit verkeer wordt omgeleid zoals op de afbeelding hiernaast in blauwe stippellijn is weergegeven

+