icon-arrow-right
HomeNieuws Onderhoud sluiscomplex 't Hemeltje (N523)

Onderhoud sluiscomplex 't Hemeltje (N523)

Actueel

In opdracht van de provincie Noord-Holland werkt Volkerinfra van 2 november 2020 t/m maart 2021 aan grootschalig onderhoud van sluiscomplex ’t Hemeltjein Nederhorst den Berg. Tijdens deze periode zijn de sluis en brug niet in gebruik. Via deze email willen wij u informeren over de werkzaamheden en de hinder die u hiervan kunt ondervinden.

 

Groot onderhoud

De elektrotechnische en hydraulische installaties zijn aan vervanging toe. Zo worden de installaties verwijderd en vervangen door nieuwe systemen, zodat deze duurzaam en betrouwbaar kunnen functioneren. Hiervoor worden ook de kabels voor de seinen vervangen, waardoor er graafwerkzaamheden langs de N523 plaatsvinden met een om- en om regeling voor het verkeer. Verder zullen er ook hijsmomenten zijn om hydraulische onderdelen te vervangen, waardoor het verkeer lichte verkeershinder kan ondervinden.

Hinder

Gedurende de onderhoudswerkzaamheden aan het sluiscomplex ’t Hemeltje blijft de N523 met naastgelegen fietspad met beperkte hinder bereikbaar voor het doorgaand (fiets)verkeer. Vanaf 23 november 2020 beginnen de graafwerkzaamheden voor nieuwe kabels in de berm. Omveilig naast de weg te kunnen werken wordt de weg tijdens werkuren versmald waardoor u iets vertraging kunt ondervinden. Tijdens hijsmomenten (in november 2020 en januari 2021) zal er enige verkeershinder zijn, omdat er dan 1 rijstrook beschikbaar blijft voor het verkeer. Met behulp van verkeersregelaars zorgen wij ervoor dat er een ‘om- en om’ regeling ontstaat, waardoor de hinder minimaal blijft.

 

Afsluiting tijdens testnachten

Tijdens acht testnachten, in de periode van 22 februari t/m 3 maart 2021, wordt de weg tussen 20:00 en 05:00 uur in beide richtingen ter plaatse van de brug afgesloten om de nieuwe installaties te testen. Verkeer wordt dan omgeleid via de Herenweg in Kortenhoef. Voor nood- en hulpdiensten zijn afwijkende afspraken gemaakt.

Hinder voor fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen gedurende de uitvoeringsperiode via het reguliere fietspad langs de werkzaamheden en ervaren naar verwachting minimale hinder van de werkzaamheden.

Omleiding vaarweg Hemeltje

Hinder voor vaarweggebruikers

Vanaf 2 november 2020 wordt het sluiscomplex ca. 5 maanden gesloten is voor vaarverkeer. Vaarweggebruikers kunnen bijvoorbeeld onderstaande route varen tijden de werkzaamheden:

+