icon-arrow-right
HomeNieuws Reconstructie Crailoseweg (N527)

Reconstructie Crailoseweg (N527)

Actueel

Het asfalt van de Crailoseweg is aan onderhoud toe. Het bestaande asfalt wordt in 5 nachten vervangen voor een geluid reducerend asfalt. Wij passen een asfaltmengsel toe waarin 50% gerecycled asfalt is verwerkt. Hierdoor zijn minder nieuwe grondstoffen nodig voor het asfaltonderhoud. Op deze manier dragen we wij bij aan duurzaamheid.  

N527 omleiding.png
Fase 1 (3 nachten) en 2 ( nachten)

De werkzaamheden

Op de Crailoseweg van hectometerpaal 0.3 t/m 2.7 voeren wij in de nachten van zondag 31 juli t/m vrijdag 5 augustus tussen 20:00 en 06:00 uur asfaltonderhoud uit. Hierbij:

-         verwijderen wij een laag bestaand asfalt en oude bushaltes;

-         wordt een drempel aangelegd ter hoogte van de Oud Blaricummerweg;

-         brengen wij een nieuwe laag asfalt aan;

-         wordt er nieuwe markering aangebracht.

Daarmee is de weg weer goed onderhouden en veilig voor de komende jaren.

In verband met de lengte van de weg wordt het werk in 2 fasen uitgevoerd:

  1. De eerste 3 nachten het noordelijke deel (van Huizen tot de Oud Blaricummerweg)
  2. De laatste 2 nachten het zuidelijke deel (van de Oud Blaricummerweg tot de Prins Hendriklaan)

De fasering is op hiernaast schematisch weergegeven:

Aanpassing verkeerssituatie

In combinatie met het onderhoud aan de weg worden er ook aanpassingen aan de weg uitgevoerd.

 

-          Drempels

Op de N527 ter hoogte van het kruispunt met de Oud Blaricummerweg geldt nu een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Fietsers op het kruispunt ervaren het oversteken van de N-weg als lastig vanwege de hoge snelheid van auto’s.  In januari 2022 heeft op deze kruising een fataal ongeval tussen een automobilist en overstekende fietser plaatsgevonden. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft besloten om de snelheid ter plaatse van het kruispunt te verlagen naar 60 kilometer per uur, en om drempels op de N527 vlak voor het kruispunt met de Oud Blaricummerweg aan te brengen. Verkeer heeft met een lagere snelheid meer tijd om te anticiperen op elkaar. Bovendien wordt door de drempels en de daarbij behorende bebording en markering het kruispunt beter zichtbaar.

 

-          Bushaltes

De bushaltes aan de N527 ter hoogte van de Oud Blaricummerweg worden verwijderd omdat deze niet meer door de busmaatschappij worden gebruikt. De halte Aalberselaan in Huizen blijft in dienst.

N527 omleiding.png
Omleidingsroute N527

Bereikbaarheid

In de 5 nachten van zondag 31 juli t/m vrijdag 5 augustus tussen 20:00 en 06:00 uur is de Crailoseweg afgesloten voor het verkeer.

 

In de nachten is, afhankelijk van de fase, de Crailoseweg afgesloten voor het verkeer. Verkeer vanuit Huizen wordt middels gele borden omgeleid via de Nieuwe Bussummerweg naar de A1. Verkeer vanaf de A1 wordt omgeleid via de A27.

 

Connexxion zet gedurende de dienstregeling pendelbussen in om reizigers van het Tergooi ziekenhuis naar Gooimeer P+R te brengen zodat u daar kunt overstappen op de lijn 320.

 

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen van het naastgelegen fietspad gebruik blijven maken.

Bij een calamiteit kunnen nood- en hulpdiensten over het fietspad langs de werkzaamheden rijden.

Wat betekent dit voor u?

Voor de werkzaamheden zijn machines nodig die geluid en licht produceren waar u hinder van kunt ondervinden. Verder kunt u verkeershinder ondervinden tijdens de afsluitingen in de nacht.

+