icon-arrow-right
HomeNieuws Sluis Hemeltje

Sluis Hemeltje

Actueel

Sluiscomplex ’t Hemeltje weer open!


Na groot onderhoud is sluiscomplex ’t Hemeltje in Nederhorst den Berg weer open voor scheepsvaart en verkeer. En daar zijn we trots op!

Voor het gebiedscontract ‘Gooi- en Vechtstreek’ in opdracht van provincie Noord-Holland heeft koninklijke VolkerWessels onderneming Vialis alle elektrotechnische installaties vervangen, inclusief de hydraulische aandrijving en bediening en besturing. Uniek hierbij is dat het één van de eerste projecten is waarbij alles binnen Vialis ontwikkeld en geproduceerd is.

Sluis ’t Hemeltje is een mooie ‘kleine’ sluis. Vanuit technisch oogpunt is het echter vrij complex met veel samenhangende systemen. Het komt erop neer dat het eigenlijk vier werken in één zijn. Namelijk een 3-tal beweegbare bruggen, een schutsluis en een spui-voorziening. De sluis wordt vooral gebruikt door recreatievaart. Daarom is alles op alles gezet om ondanks corona deze sluis toch voor de start van het vaarseizoen weer open te kunnen stellen.

VolkerInfra Gooi en Vechtstreek

In opdracht van de Provincie Noord-Holland voert VolkerInfra Gooi en Vechtstreek per 1 augustus 2017 in het gebied Gooi en Vechtstreek het integrale onderhoud uit aan de infrastructuur, gebouwen en terreinen van de Provincie Noord-Holland. Ondersteunend aan VolkerInfra Gooi en Vechtstreek zijn VolkerWessels ondernemingen KWS, Gebr. Van Kessel, Vialis en Wilchem.

+